vineri, 24 iunie 2016

Vrei să cumperi un apartament? Te-ai gândit ce valoare va avea, peste 10 ani?

Achiziţia unei locuinţe nu trebuie făcută făcută după criterii precum preţul sau zona. Pe termen lung, valoarea unui apartament în funcţie de zonă poate să scadă sau să urce, evoluţie ce poate fi prevăzută încă de la semnarea contractului. Însă calitatea construcţiei, compartimentarea inteligentă a locuinţei sau experienţa dezvoltatorului sunt caracteristici pe care mulţi cumpărători tind să le treacă cu vederea, în febra cumpărăturilor, caracteristici care pot contribui din plin la valoarea ulterioară a construcţiei.

Piaţa construcţiilor a înregistrat o creştere semnificativă în ultimii ani, atât în ceea ce priveşte numărul locuinţelor noi, cât şi a solicitărilor de cumpărare. Astfel, este interesant de urmărit care sunt ofertele actuale, dar mai ales de ce şi cum să ne îndreptăm atenţia spre o locuinţă sau alta. Ce face diferenţa?

Cumpărătorii imobiliari au revenit în piaţă, după o absenţă de câţiva ani, justificată de dificultăţile financiare. Dar, odată cu reluarea activităţii din sectorul imobiliar, s-au schimbat şi anumiţi parametri - criterii avute în vedere de clienţi, la achiziţia unei locuinţe, s-au modificat, influenţate de experienţele recente ale ultimilor ani. Românii au devenit mai atenţi la cheltuirea banilor în sectorul imobiliar, nemaifiind dispuşi să plătească bani mulţi pentru un  apartament învechit, amplasat într-un imobil care riscă să se prăbuşească în caz de seism. Clienţii nu mai vor să îşi amaneteze viitorul, pentru a obţine o locuinţă necorespunzătoare, într-un bloc de calitate îndoielnică, ci încearcă să obţină cel puţin o variantă echilibrată preţ-calitate tinzând spre căutarea celor mai bune oferte de pe piaţă.

"Achiziţia unei locuinţe este un moment important, în viaţa unui român cu venituri obişnuite. Este vorba despre o sumă însemnată, pentru care cei mai mulţi clienţi contractează un credit. Dincolo de preţ şi zonă cumpărătorul trebuie să se gândească şi la următorul aspect: care va fi costul real al apartamentului respectiv peste câţiva ani, peste un deceniu? Nu suntem obişnuiţi să privim achiziţia unui cămin ca pe o investiţie, însă experienţa ultimilor ani ne-a învăţat că trebuie să luăm în calcul astfel de criterii, pentru a ne proteja viitorul".

Experienţa dezvoltatorului imobiliar şi recomandările altor proprietari, o adevărată carte de vizită pentru un proiect rezidenţial.

Blocurile ridicate în perioada de glorie a comunismului împlinesc deja aproape patru decenii de la inaugurare, iar multe dintre proiectele de locuinţe realizate în perioada imediat următoare acesteia încep să aibă nevoie de investiţii suplimentare pentru atingerea unui nivel de confort normal şi necesar. Cele mai multe au probleme de izolaţie, finisajele sunt degradate, sistemele electrice sunt problematice, compartimentarea unităţilor nu mai corespunde stilului de viaţă actual, designul este învechit, iar facilităţile moderne lipsesc uneori cu desăvârşire. Dezavantajele sunt nenumărate, însă deocamdată sunt puţine alternative de încredere, pe piaţa românească. Cei mai mulţi clienţi încă privesc cu suspiciune construcţiile noi, din cauza unor exemple negative, din perioada de boom imobiliar.

"Piaţa s-a schimbat enorm, în ultimii 15 ani, se observă o maturizare a acestui segment. Din fericire, în acest moment cumpărătorii penalizează imediat greşelile unui dezvoltator imobiliar, iar reclama negativă poate desfiinţa un business în acest domeniu".









  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu